Grond- en meststoffen

Wij hebben ruime keuze in meststoffen. Op dit moment hebben we Pokon en DCM
Als u langs komt in de winkel hebben wij altijd advies op maat. Maak een foto van de plant/ situatie of neem een blad/ takje mee dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken om hem nog mooier te maken

Grond

Onder deze categorie vallen diverse soorten grondsoorten zoals turf, potgrond, tuingrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben.

Wanneer een huis opgeleverd wordt is de grondsoort over het algemeen arm, er zit weinig leven in. Geadviseerd wordt om de grond goed door te laten fresen en een laag bemeste tuinaarde aan te brengen. Bij kleigrond adviseren wij wat zand door te klei te mengen. Tuinaarde is een mix van grond, stalmest en turf en is niet geschikt voor het vullen van plantenbakken, hiervoor gebruikt u potgrond of potgrond speciaal waarin meststoffen verwerkt zijn. De grond is ook luchtiger waardoor het vocht ook beter wordt opgenomen. Er is bij ons een uitgebreid assortiment grondsoorten te vinden.

Wij verkopen ook grondtesters waarbij u kunt meten wat u tekort komt in u grond en daarbij een passend advies om dit op te lossen.

Meststoffen

 

Bij meststoffen kunnen we een splitsing maken tussen samengestelde en enkelvoudige meststoffen. De naam zegt het al, de samengestelde meststoffen zijn meststoffen met extra toevoegingen. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld speciaal geschikt voor gazon en siertuin. Kalk met bijvoorbeeld zeewier en andere extracten geven een extra impuls aan gazon, border en moestuin. De speciale tuinmest zorgt dat de tuin de nodige voedingsmiddelen krijgt.
Enkelvoudige meststoffen hebben een hoog stikstofgehalte waardoor ze een extra groei stimuleren. We denken dan aan beendermeel (rijke bloei en goede wortelontwikkeling) en bloedmeel voor een sterke groei. Deze meststoffen vallen onder biologische meststoffen. 

De meststoffen voor diverse categoriën tuin- en kamerplanten heeft een enorme vlucht genomen. Zo zijn er groei- en bloeipaketten voor druiven, buxus, rozen, orchideeën, hagen, confieren, hortensia's, klimplanten en fuchsia's.  In deze meststoffen zit de juiste samenstelling aan voedingsmiddelen en mineralen om de planten optimaal te laten groeien en bloeien.

Ook het gazon heeft zeker extra bemesting nodig. Door het wekelijks maaien wordt er veel energie onttrokken aan het gras.  Er zijn speciale meststoffen die in de schrale zomermaanden het gazon goed op kleur houden en onkruid tegenhoudt. Het assortiment is zeer uitgebreid, vraag advies aan onze medewerkers.

Overzicht Pokon assortiment

Moestuin biologische voeding, kleinfruit biologische voeding, druiven voeding, lavendel en kruiden biologische voeding, rozen voeding, hortensia voeding, hortensia blauwmaker, rhododendron mest, terras en balkon planten voedings korrels, osmocote korrels, conifeer en taxus voeding, buxus voeding, beuken en hagen voeding, bitterzout groenmaker, tuinmest, stikstof, fosfaat mest, kali mest, magnesium mest, kalk, Supergroen gazon mest, gazonmest met kalk, NPK 12-10-18, Culterra, Graszaad gazon herstel, Graszaad kale plekken, schaduwgazon graszaad, inzaai graszaden, speelgazon graszaad, grasrenovatie pakket, graslarven weg, mos weg!, onkruid weg!, mos en onkruid weg!, ijzersulfaat.
Kokos potgrond, terras en balkongrond, potgrond langwerkend, universele potgrond, hortensia aarde, rozen grond, mediteraanse grond, buxus grond, tuinturf, biologische moestuingrond, GFT compost, turfstrooisel, cacaodoppen, boomschors, boomschors excelent, hydrokorrels, klei korrels.
Voor de kamerplanten: Stekpoeder, orchideeën grond, anthurium/ varen aarde, palmgrond, bonsai grond, cactussen en vetplanten grond, kamerplanten potgrond, orchideeën voeding, orchideeën powerspray, kamerplanten powerspray, universele kamerplanten voeding pokon, palmen voeding, bonsai voeding, cactus en vetplant voeding, anturium voeding, groene planten voeding pokon, voedingskorrels, bladglans

natuurlijk hebben wij ook bestrijdings middellen tegen luizen en dergelijke, daarvoor verwijs ik u door naar de pagina gewasbescherming.

 

Dit is allemaal te verkrijgen bij tuincentrum Schoutenbos in Warmenhuizen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment