Kamerplanten

Wij hebben een zeer groot assortiment kamerplanten. En daarbij natuurlijk voeding en potgrond en veel keuze uit potten.
Er is altijd iemand aanwezig om u bijpassend advies te geven. Wij helpen u graag.

U kunt altijd u eigen pot meenemen of een pot uit de winkel uitzoeken, waarna wij de plant er in kunnen zetten.
Of een mooi stuk maken.
 

 

Cactussen en vetplanten

 

Wij hebben een ruime keuze in Cactussen en Vetplanten.

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank maar let op want de kans op verbranding achter glas is groot.

Geef ze in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende.Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten, ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot.

In de winterperiode wanneer de groei stilstaat,  het watergeven terugbrengen naar eenmaal in de 2 weken anders is de kans op verrotting groot.  

 

Orchideeën / Phalaenopsis

orchidee
Wij hebben altijd een mooi tafel vol staan met verschillende soorten Orchideeën. In allerlei kleuren.
Orchideeën houden van veel licht en hoeven niet veel water. Dit kun je zien aan de kleur van de wortels. Als ze groen gekleurd zijn dan hebben ze genoeg, maar kleuren ze grijs dan is het verstandig om de orchidee even te dompelen in water op kamertempratuur. Voor een langere en vollere bloei is het verstandig om er een keer in de twee weken een beetje voeding bij de toen van bijvoorbeeld Pokon.

Als de Phalaenopsis uiteindelijk uitgebloeid is moet je de uitgebloeide takken afknippen tot het eerste oog, daarna kun je hem rustig weg zetten. Maar wel op een plek waar hij genoeg licht krijgt. Vervolgens hoeft u de orchidee helemaal geen water meer te geven tot hij weer takken krijgt om te gaan bloeien.

 

Diverse

Wij hebben altijd een ruim assortiment in kamerplanten met onderandere: Varens, Anthuriums, Palmen, Spathipyllum, Dracena's, Euphorbia, Senecio, Pilea, diverse hangplanten, Ficussen, Grote planten, Yucca,

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment